Chia & hallonsylt

Jag har blivit helt beroende av gröt i alla dess smaker och älskar att ha sylt på. Jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid haft denna sockerfria, hemmagjorda sylt hemma – det har jag inte! Jag har haft vanligt köp-sylt på min gröt men bestämde mig idag för att göra en egen hallonsylt som är lite snällare. Det blev ju bara så gott! Jag har använt mig av chiafrön för att få en lite fastare sylt. Det gick otroligt fort att göra och jag längtar redan tills min kvällsgröt, haha.

Ca 2 dl sylt
Du behöver:
Ca 250 g frysta hallon
0,5 dl vatten
0,5 dl sötströ
1 krm vanlijpulver
2 msk honung
2 msk chiafrön

Gör såhär:
Koka upp hallon och vatten.
Mixa hallonen till en slät ”puré”, tillsätt sötströ och vaniljpulver.
Låt koka på låg värme i ca 15 minuter.
Ta av från spisen och låt svalna en aningen.
Tillsätt sedan honung och chiafrön – Blanda runt tills chiafrönen börjar svälla.
Låt sedan sylten stå i kylen.

IMG_9658

Som ni säkert ser så var inte min frukost sådär jätte tragisk idag, haha. Tack livet för lediga morgnar. 

IMG_9677

En reaktion till “Chia & hallonsylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s