Stark kebabsås

Jag kan nog räkna på fingrarna de gånger jag köpt färdiga såser från affären. Det är så enkelt att göra själv och jag vill gärna veta vad det är jag stoppar i mig. Jag kan tycka att dessa sås-pulverpåsar är lite läskiga, håller ni med?

I vilket fall så vi hade pizzakväll här hemma i Onsdags och jag gjorde min egna kebabsås. Den blev riktigt god och du kan själv justera hur stark du vill ha den igenom att ha i mer eller mindre sambaolek. Kebabkryddan från Santa Maria spelar stor roll i denna sås!

Du behöver:
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk chilisås
0,5 msk apelsinsaft från koncentrat
1 tsk sambaolek
1 stor pressad vitlök
2 tsk kebabkrydda från Santa Maria
1/2 tsk salt

Gör såhär:
Blanda ihop creme fraîche, gräddfil och majonäs.
Tillsätt resterande ingredienser.
Redo att serveras! Hur enkelt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s